Gerelateerde toepassingen
Gerelateerde branches
Neem contact op Bel ons

De situatie

Voor de berging van een Italiaans cruiseschip was een speciale compressor ontworpen. Deze moest met een helikopter op het dek van het schip worden gebracht.

De vraag

Innclose werd gevraagd om een brandwerende én geluidsisolerende behuizing te ontwerpen. Extra uitdaging was dat de compressor optimaal bereikbaar moest zijn voor service. Bovendien moesten grote hoeveelheden lucht aangevoerd kunnen worden om de compressor te koelen.

De oplossing

De maritieme omstandigheden vroegen om de toepassing van specifieke materialen, zoals RVS 316. In de statisch bepaalde constructie zijn voorzieningen opgenomen waarmee de unit eenvoudig met een helikopter naar offshore bestemmingen getransporteerd kan worden. De bereikbaarheid is optimaal doordat alle panelen uitneembaar zijn. De behuizing is als skid aangeleverd.

De meest elementaire aspecten van onze oplossing zijn:

  • de constructie is uitgevoerd in RVS316;
  • eenvoudig uitneembare geluidsisolerende- en brandwerende panelen;                        
  • een ontwerp dat rekening houdt met de aan- en afvoer van grote luchtvolumes.

Het resultaat

De behuizing zorgt voor de (binnen deze bijzondere omgeving) optimale bescherming tegen brand en geluidsoverlast. Het transport per helikopter en de plaatsing op het te bergen cruiseschip zijn probleemloos verlopen.