De Situatie

Een vooraanstaande vliegtuigcateraar was op zoek naar een high-care omkasting rondom een robotarm. De maaltijdcomponenten die door de robot verwerkt worden dienen op maximaal 7°C bewaard te worden terwijl de werkruimte om Arbo-technische reden op 14°C staat ingesteld.

 

De Vraag

Innclose werd gevraagd een omkasting te ontwerpen die moest voldoen aan het onderstaande pakket van eisen:

  • Hygiënische behuizing die goed schoonmaakbaar is.
  • Zo veel mogelijk ramen in de omkasting zodat het proces van buiten de ruimte goed waar te nemen is en tevens voldoen natuurlijke lichtinval in de achterliggende werkruimte gewaarborgd blijft.
  • Flush afwerking om vuilophoping te voorkomen
  • State of art afwerking
  • Veiligheidsvoorzieningen garanderen in combinatie met Robotbouwer
  • Zeer korte montagetijd
     

De Oplossing

De bestaande ruimte is exact ingemeten zodat de nieuwe high-care ruimte volledig geprefabriceerd aangeleverd kon worden. In een bouwtijd van slechts 2 dagen stond de high-care ruimte. De afwerking nam ook nog 2 dagen in beslag en ruim binnen de gestelde tijd was de klus geklaard. Door gebruik te maken van het hoogwaardige monoblock cleanroomsysteem, konden alle ramen, deuren en doorvoeren flush in de wanden worden opgenomen zodat een hygiënische, zeer mooi afgewerkte ruimte kon worden gerealiseerd waar de veiligheidsvoorzieningen van de robot weer op gemonteerd zijn.

 

Het Resultaat

In een ruimte waar veel mensen werken staat nu een high-care robotruimte waarin de voedingsmiddelen op juiste temperatuur en hygiënisch worden klaargezet voor alle klanten van dit hoogwaardige bedrijf. De samenwerking met klant en bouwpartners was perfect.