Gerelateerde toepassingen
Gerelateerde branches
Neem contact op Bel ons

De situatie

Een klant van Innclose levert apparatuur die in wisselende werkomgevingen moet zorgen voor een veilige omzetting van biogas. Deze installaties worden vervolgens geplaatst bij agrarische bedrijven in Europa.

De vraag

We kregen de vraag om een maatwerkisolatie oplossing te leveren voor een complexe biogasinstallatie die moest voldoen aan een aantal uiteenlopende criteria, waaronder:

  • optimale geluidsbeheersing, omdat deze installaties vaak in de buurt van woningen staan opgesteld;
  • brandwerendheid van 60 minuten;
  • voldoen aan ATEX-voorschriften;
  • bestand tegen wisselende meteorologische omstandigheden, zoals wind- en sneeuwbelasting.

De oplossing

In het ontwerp hebben we de functionaliteit van de apparatuur en de veiligheid van de gebruiker centraal gesteld. Zo zijn de vloeren voorzien van gelaste lekbakken in combinatie met looproosters. Daarnaast is er veel zorg besteed aan een complete oplevering:

  • afwerkstrippen tussen de gestapelde containers;
  • levering inclusief (digitale) handboeken met de productietekeningen, certificaten en montagedetails in de gewenste taal.

Het resultaat

De behuizing voldoet aan alle eisen en wensen van zowel de leverancier van de installatie als van de eindgebruiker waar de container staat opgesteld. Op verzoek van de eindklant is gebruik gemaakt van isolatiepanelen in een metallic uitvoering. Onze klant is zeer tevreden over het meedenken van Innclose, de totstandkoming en de vergaande service. Inmiddels worden de containers in verschillende landen naar tevredenheid toegepast.