Gerelateerde toepassingen
Gerelateerde branches
Neem contact op Bel ons

De situatie

Een producent van schroeftransporten zocht een bedrijf dat een thermisch geïsoleerde opvangbak ten behoeve van een scherfijsmachine kan ontwerpen en maken.

De vraag

Innclose werd verzocht om een opvangbak te ontwikkelen en realiseren. Het wensenpakket van de opdrachtgever bestond uit:

  • binnen- en buitenplaat dient van rvs te zijn;
  • volledig geïsoleerd uitgevoerd om condens te voorkomen;
  • de bak dient eenvoudig te demonteren te zijn;
  • er dient een servicedeur in de opvangbak gerealiseerd te worden;
  • bovenop de opvangbak dient een voorziening voor de scherfijsmachine te komen.

De oplossing

De engineers van Innclose hebben een opvangbak inclusief servicedeur ontworpen die voldoet aan het wensenpakket zoals deze door de opdrachtgever is samengesteld. Op aangeven van Innclose is tevens overgegaan op het isoleren van de onderbak van de schroeftransporteur waardoor het ijs langer op de gewenste temperatuur blijft.

 

Het resultaat

De opvangbak is dusdanig geconstrueerd dat er een zelfdragende constructie is gerealiseerd waardoor de op het deksel te plaatsen ijsscherfmachine geen ondersteunend frame nodig heeft. De wanden en het deksel zijn door middel van een boutverbinding zeer eenvoudig te (de)monteren terwijl de waterdichtheid van de verbindingen gewaarborgd blijft. Via de servicedeur is er gemakkelijk toegang tot de machine.