Gerelateerde producten
Gerelateerde toepassingen
Gerelateerde branches
Neem contact op Bel ons
november 2016

Het is dé trend om cleanrooms veel lichter en transparanter te maken. In plaats van schone ruimtes met hier en daar een raam, zijn grote raampartijen helemaal in. Die behoefte aan meer lichtinval is niet zo vreemd. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat daglicht op de werkplek ongevallen voorkomt en een positieve invloed heeft op het lichaam. Zelfs op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Milieu treft u er een artikel over aan: Licht op het werk is noodzakelijk én gezond. Nu meer glas in cleanrooms technisch mogelijk is, kiezen ervaren cleanroom gebruikers hier steeds vaker voor.

LED versus daglicht

Vanzelfsprekend levert Innclose cleanrooms met geïntegreerde LED verlichting met of zonder dimbare regeling. LED verlichting kan het daglicht goed aanvullen. Zoals op sombere dagen wanneer er onvoldoende daglicht op de werkplek valt. Toch is daglicht beter dan kunstlicht. Amerikaans onderzoek wijst uit dat het menselijk oog veel meer kleuren en tinten kan herkennen bij daglicht dan bij kunstlicht. Bovendien verhoogt daglicht het diepte perspectief en perifeer kijken. “Zo kan iemand preciezer werken”, vermelden de onderzoekers.

 

Betere interactie

Naast het toelaten van daglicht door grote raampartijen, verhoogt het ook de interactie tussen de werknemers in de cleanroom en iedereen daarbuiten. In de cleanroom dragen de medewerkers speciale kleding  om contaminatie te voorkomen. Dus voordat mensen een cleanroom kunnen betreden, moeten ze voldoen aan de specifieke eisen die in de cleanroom gelden. Bij rondleidingen kan dat leiden tot grote verkleedpartijen. Door te kiezen voor glazen wanden kunnen bezoekers of collega’s bij de cleanroom naar binnen kijken om contact te maken, zonder het risico op contaminaties.

 

Volledig naadloze wanden

In tegenstelling tot veel andere cleanroomsystemen zijn bij het Ilkazell cleanroomprogramma vrijwel geen verticale stijlen nodig. Daardoor kunnen wij complete glazen wanden realiseren die volledig naadloos en hygiënisch zijn.

 

Demomodel cleanroom

Wilt u een cleanroom van het toonaangevende Duitse merk Ilkazell bekijken? Dat kan bij ons in het Achterhoekse Aalten. Wij hebben een demomodel van een Ilkazell-cleanroom opgesteld. Kom gerust de kwaliteit en mogelijkheden van de Ilkazell-cleanroom bekijken. Maak een vrijblijvende afspraak met mij of mijn collega’s Rob Smit of Coen Kuijer. Zij kunnen net zo enthousiast over onze cleanroomoplossingen vertellen als ik. 

 

Matthieu Janse
Sales manager