Gerelateerde toepassingen
Neem contact op Bel ons
juni 2018

Om hygiënisch gebruik van een high care ruimte mogelijk te maken is van belang dat alle vloeren, wanden en plafonds van de ruimte vlak en goed te reinigen zijn. Daarom kiezen opdrachtgevers vaak voor een bouwtechniek waarbij gebruik wordt gemaakt van stalen sandwichpanelen of beton. De hygiëne is dan gewaarborgd. Groot nadeel is dat door dit materiaalgebruik een enorme klankkast ontstaat.

Poreuze materialen

Dit probleem kan worden ondervangen door dempende materialen toe te passen. Die dempende materialen hebben een poreuze structuur om geluidsgolven af te vangen en zo het geluid de absorberen.

 

High risk

In een high risk area in de food- of farmaceutische industrie kan echter geen gebruik gemaakt worden van poreuze materialen. Bacteriën, schimmels en vuil kunnen zich namelijk makkelijk hechten aan de open structuur, met alle risico’s van dien. Bovendien kan poreus materiaal niet goed gereinigd worden. De markt is dan ook al langere tijd opzoek naar een goed alternatief.

 

Innclose biedt de oplossing

Innclose beschikt over speciale hygiënische absorbers. Deze absorbers hebben een kern van polyesterwol  en zijn voorzien van een Tedlar folie aan de buitenzijde. De vlakke absorber neemt de frequentie van het geluid aan en absorbeert deze als een vlies. In tegenstelling tot andere vulmaterialen verkruimelt polyesterwol niet bij beschadiging. Er komen dus geen materiaalresten in uw product als de absorber onverhoopt beschadigd raakt.

 

Toepassingen

De Innclose hygiënische absorbers hebben hun weg al gevonden in de zuivelindustrie, de bottelarijen, slachthuizen en bij wasinstallaties voor bv kratten. Innclose adviseert ook u graag over de mogelijkheden van haar product in uw high care werkomgeving. Gaat het om een bestaande situatie, dan brengt Innclose aan de hand van een akoestische meting vooraf (de nulmeting) het huidige geluidsniveau in kaart. Op basis daarvan wordt in overleg met u bepaald hoeveel aborbers nodig zijn om de gewenste daling van het geluidsniveau en de nagalmtijd te bereiken. Innclose zorgt vanzelfsprekend ook voor een resultaatmeting achteraf.