Gerelateerde cases
Gerelateerde toepassingen
Gerelateerde branches
Neem contact op Bel ons
april 2016

Afdichtingen met kitnaden zijn een doorn in het oog van bijna elke fabrikant in de voedselverwerkende industrie. Waarom? Omdat juist deze naden kwetsbaar zijn. Ten eerste hebben kitnaden een beperkte levensduur; op een gegeven moment verliezen ze hun elasticiteit. Onder invloed van grote temperatuurverschillen gaat dat proces nog sneller. Uiteindelijk kunnen ze gaan scheuren, waardoor ze als een veter uit de voeg vallen. Ten tweede zijn kitnaden een broedplaats voor bacteriën. Op het raakvlak tussen kitnaad en paneel gedijen schimmels en bacteriën beter dan op welke andere plek in de machine of tunnel dan ook. Vooral als de omgeving vochtig is, de temperatuur hoog en voedselcontact optreedt, vermeerderen bacteriën zich razendsnel.

Claims en stilstand voorkomen

Bijna iedere fabrikant in de voedstelindustrie droomt er ’s nachts weleens over; een claim aan de broek of stilstand van machines omdat niet aan de voorwaarden wordt voldaan. Beide scenario’s schaden niet alleen uw reputatie, ze kosten ook handenvol geld.

 

Kitranden vervangen door gelaste naden

Wij zijn erin geslaagd machine-omkastingen te ontwerpen die gladder zijn omdat we de kit hebben vervangen door gelaste naden. Zo is er gegarandeerd minder kans op vuilophoping, roest- en schimmelvorming en lekkages en de naden gaan langer mee. Ons engineersteam is ervan overtuigd dat gelaste naden in kritische situaties hét verschil maken. Bieden wij het ei van Columbus? We moeten eerlijk zijn; gekitte naden kunnen niet altijd door gelaste naden worden vervangen. Het hangt af van de omstandigheden. Toch zijn er veel toepassingen te bedenken waarbij gelaste naden vele malen beter en duurzamer zijn!

 

Panelen zonder kitranden

De afgelaste, geïsoleerde panelen die wij voor u maken, zijn bij uitstek geschikt voor omkastingen die bestand moeten zijn tegen het intreden van vocht. Ook bij grote temperatuurverschillen geven de panelen en voegen geen krimp. Zijn er nog meer voordelen van afgelaste panelen? Jazeker! De goede isolatiewaarde, optimale kwaliteit en eenvoudige reiniging zijn pluspunten die we met trots noemen. Net zoals de lage cost of ownership.

 

Wilt u kans op besmetting, stilstand van machines of recalls voorkomen? Bel mij gerust. Ik vertel u graag meer over alle voordelen van het aflassen van naden en hoe wij dat voor ons zien. U krijgt een eerlijk en onderbouwd advies.

 

Rob Smit
Account Manager