oktober 2015

Innclose heeft sinds kort de beschikking over SolidWorks Flow Simulation. Met dit pakket maken wij  flow-analyses op het gebied van vloeistof- en gas stromen. Tevens kunnen temperatuursinvloeden goed gesimuleerd worden. Dit pakket is een uitbreiding op het software pakket van SolidWorks waar de engineers van Innclose al jaren mee werken. Het maken van statische FEM-analyses behoort al tot de mogelijkheden bij Innclose.

 

SolidWorks Flow Simulation is aangeschaft om beter in te kunnen spelen op thermodynamische vraagstukken uit de markt waar Innclose dagelijks tegen aanloopt bij de engineeringwerkzaamheden. Tevens is het gebruik van deze software een virtuele vorm van ‘’rapid prototyping’’. Het voordeel hiervan is dat er op voorhand al een realistische verwachting van de prestaties kan worden gegeven. Deze methode bespaart ook hoge kosten voor de bouw van fysieke prototypes.

 

Een simulatiepakket is natuurlijk erg handig, maar om valide resultaten te behalen moeten de engineers ook  kennis paraat hebben omtrent het simuleren van stromingen. Hiervoor hebben de engineers van Innclose een meerdaagse training gevolgd bij de leverancier van de software. De kennis combineren zij met hun jarenlange ervaring op het gebied van isolatievraagstukken.

 

 

Voor eventuele vragen kunt u gerust contact opnemen. Wij informeren u graag verder over de mogelijkheden.