Gerelateerde producten
Gerelateerde branches
Neem contact op Bel ons
juni 2018

Bij de productie van voedingsmiddelen wordt gebruikt gemaakt van hoge temperaturen voor het garen en lage temperaturen voor koelen en invriezen. Na verwarming van het product moet het product snel gekoeld worden om het gegaarde product op de gewenste bewaartemperatuur te brengen. Voor dit koelproces worden tunnels gebruikt die na het koelproces gereinigd moeten worden om contaminatie te voorkomen. Die reiniging vindt meestal automatisch (CIP) plaats op een temperatuur van minimaal 65°C om de voedselveiligheid te garanderen.

 

Het risico van het gebruik van kitvoegen

Bij traditioneel gebouwde koeltunnels worden kitvoegen gebruikt om de uitzetting en krimp van het materiaal waar de koeltunnel van is gemaakt op te kunnen vangen. De grote temperatuurschommelingen kunnen echter leiden tot het loslaten van de kitvoegen. Het reinigingsproces zelf vormt dan een risico voor de voedselveiligheid. Daarmee wordt de reinigingsmethode die wordt ingezet om de voedselveiligheid te garanderen, erger dan de kwaal.

Innclose biedt de oplossing.

Innclose biedt een oplossing die eenvoudig lijkt, maar minder eenvoudig is. Het idee is simpel: door alle paneelnaden, zowel binnen als buiten de tunnel, af te lassen ontstaat een tunnel waarbij kitnaden tot het verleden behoren. Geen risico’s dus meer op recalls door losgeraakte kitresten. Wat het ingewikkeld maakt is dat isolatiepanelen, bekend van koel- en vriescellen, een te dunne staalplaat hebben om af te kunnen lassen. De leveranciers van standaard sandwichpanelen beschikken niet over productielijnen om dergelijke panelen te kunnen produceren.

Dit vraagt om maatwerk dat Innclose kan leveren. Innclose heeft panelen ontwikkeld die met PIR zijn gevuld en zijn voorzien van stroken steenwol achter de lasnaad. De panelen worden geleverd met een RVS beplating in een dikte van 1,5 tot 2,5 mm.

Toepassing lasbare panelen

De Innclose lasbare panelen hebben hun weg al gevonden in de bakkerij- en de fritesindustrie. Innclose biedt ook voor u graag een oplossing op maat als u problemen ondervindt in uw productieproces. Staat u voor een uitdaging in uw bedrijf? De adviseur van Innclose komt graag bij uw langs om te inventariseren hoe uw productieproces zou kunnen worden verbeterd.