december 2016

Bij Innclose ontwerpen en bouwen wij enkel en alleen monoblock cleanrooms. Waarom? Omdat wij 100% overtuigd zijn van de voordelen. Niet alleen de lichtgewicht solide constructie, beloopbare plafonds, vlakke verbindingen en afwerking zonder holle ruimtes spelen een rol.

Sneller en schoner

Er zijn twee manieren om een cleanroom op te bouwen; het 2-schalige systeem, opgebouwd met  Metal Stud profielen, waarbij de afwerking bestaat uit gipsplaten of Trespa én het modulaire monoblock systeem. Beide systemen hebben hun voors en tegens. Zo is het bij een zogenoemd 2-schalig (of duoblock) systeem mogelijk een extra stopcontact of extra raam nog op de bouwplaats toe te voegen. Inderdaad; bouwplaats! Bij de opbouw van zo’n 2-schalig systeem haalt u werklui in huis die zagen en daarna monteren. Heeft u een bestaande bedrijfshal waarin u een cleanroom wilt opbouwen (box in box), dan kunt u beter kiezen voor een monoblock cleanroom. Want de bouw is vele malen sneller en schoner.

 

Bouwpakket

Dat komt omdat wij de nieuwe cleanroom van te voren op maat ontwerpen en in onze fabriek prefabriceren. Om die reden ziet u tijdens de opbouwfase het bouwproces snel vorderen. In de eerste uren plaatsen wij de verstelbare bodemprofielen om daarna de 80 mm dikke en egale wandpanelen in rap tempo op te bouwen. Vanzelfsprekend proberen wij daarbij uw productieproces zoveel mogelijk te ontzien. Deze effectieve werkmethode is vooral heel prettig voor bedrijven die 24/7 productie moeten draaien zoals dat bijvoorbeeld voorkomt in de foodsector.

 

De mens als vervuiler

Ons uitgangspunt? Snel opbouwen met minder mensen betekent gegarandeerd minder vervuiling. Wist u dat mens de meest vervuilende factor is in een cleanroom? Voorkomen is dus altijd beter. Want het fundamentele aspect van cleanroommanagement is een efficiënt cleanroom beheersprogramma dat de lucht vrijhoudt van zwevende (stof)deeltjes.

 

Flexibeler door loze leidingen

Eenvoudiger dan bij een 2-schalig systeem kunt u uw monoblock cleanroom vergroten, verkleinen of verplaatsen als die behoefte er is. Om die aanpasbaarheid van uw cleanroom te garanderen, adviseren wij altijd loze leidingen op te nemen. Het principe van de loze leidingen heeft zich in de praktijk bewezen. Wij hebben al wat monoblock cleanrooms succesvol aangepast aan nieuwe wensen.

 

Innclose vertegenwoordigt Ilkazell

Innclose vertegenwoordigt het toonaangevende Duitse merk Ilkazell in de Benelux. Ilkazell levert cleanrooms aan grote Duitse bedrijven zoals Novartis, DSM, Behring, Bayer en diverse universiteitsklinieken. Dit feit alleen al bewijst dat hun oplossingen kwalitatief op topniveau zijn. In aanvulling op wat Ilkazell in Duitsland doet - het ontwerpen, fabriceren en installeren van cleanrooms bij multinationals - richten wij ons ook op het samenwerken met adviseurs en installateurs van cleanrooms. Wij hebben een demomodel opgesteld in Aalten. Wilt u de kwaliteit en doelmatigheid zelf  beoordelen? Maak gerust een afspraak.

 

Coen Kuijer