Configurator

  • Technische gegevens

  • Opties

  • Contactgegevens

De situatie

Een Europese vliegtuigbouwer heeft voor de ontwikkeling van een nieuw type toestel een testopstelling gemaakt waarmee de hydrauliek van een vliegtuigvleugel uitvoerig getest kan worden.  Innclose heeft een testkast ontworpen en gebouwd die nodig is voor deze testopstelling. In de omkasting wordt de aandrijving van de ‘flaps’, die zorgen dat het vliegtuig veilig kan opstijgen en landen, onder extreme temperaturen getest.

De vraag

Onze opdrachtgever is op zoek naar een omkasting met vaste bodem en kantelbaar bovensegment met een temperatuurbestendigheid van -60°C tot +100°C. De kast dient compleet in roestvrij staal uitgevoerd te worden in verband met het gebruik van speciale olie. Voor de verschillende assen van de aandrijving en de koel- en verwarmingsbuizen zijn op diverse plaatsen doorvoeren nodig. De klant wil ook een zichtvenster in de voorzijde van de kast voor continu zicht op werking van de apparatuur tijdens testen.

De oplossing

Gezien het temperatuurbereik hebben we gekozen voor een combipaneel dat is opgebouwd met hoogwaardig PU in combinatie met minerale wol. Dit zorgt voor de optimale isolatiewaarde van de testkast. De deelnaad tussen het onder- en bovendeel is voorzien van elektrische verwarming. De kopse randen van de panelen zijn voorzien van HMPE profielen waarin een rubber is verwerkt voor een goede afdichting. Er is een venster gemonteerd waardoor onder alle omstandigheden zicht blijft op de apparatuur tijdens het testen.

Het resultaat

Behalve dat de kast er goed uitziet, voldoet deze aan alle eisen en wensen van onze opdrachtgever. De kast wordt opgesteld onder een complete vliegtuigvleugel en hiermee worden duurtesten gedaan. Hiermee draagt Innclose bij aan een veilige luchtvaart. Zie foto’s voor de details.