Configurator

  • Technische gegevens

  • Opties

  • Contactgegevens

De situatie

Dit project heeft betrekking op de nieuwbouw van een chemische plant, met een productieproces waarin de procesflow constant op hoge temperatuur wordt gehouden.

De vraag

In plaats van individuele elektrische tracing wraps van leidingsystemen, kleppen en instrumentatie zocht onze klant een alternatieve oplossing in de vorm van een temperatuurgecontroleerde behuizing, waarin achteraf de leidingen en kleppen zijn te monteren.

De oplossing

De oplossing voor dit belangrijke onderdeel van de plant is de samenstelling van een thermisch isolerende behuizing , waarin het leidingsysteem met alle bijbehorende kleppen, afsluiters, druk- en temperatuuropnemers zijn samengebracht en constant op een ontwerptemperatuur van 120º C worden gehouden. De uitdaging voor Innclose was de bundeling en intensieve coördinatie met de producent van het leidingwerk, de keuze van de instrumentatie, het ontwerp van de verwarmingsinstallatie en vervolgens de elektrische installatie voor het procescontrolesysteem en het verwarmingssysteem. We moesten ook een oplossing bedenken voor de bescherming van de instrumentatie: de door de fabrikant gegarandeerde temperatuursweerstand was onvoldoende om te kunnen functioneren onder de hoge temperatuur van 120º C.

Het resultaat

Na een intensieve engineeringfase kan een serie thermische behuizingen met compleet geïnstalleerde pipe racks worden  ondergebracht in een serie behuizingen die we ontworpen hebben volgens seismische criteria. De units worden als compleet functioneel geteste units geleverd op de plant in Engeland en kunnen direct worden aangesloten op het procesleidingnetwerk. Alle elektrische tracing wraps en temperatuuropnemers zijn vervallen en de verwarmingsfunctie is overgenomen door een centrale verwarmingsunit,  ontworpen voor 24/7 functionaliteit met een hoge mate van redundantie.