Configurator

  • Technische gegevens

  • Opties

  • Contactgegevens

Innclose. The casing company

Voor het bedenken van hoogwaardige oplossingen voor een hygienische omkasting op maat, kan Innclose putten uit ruim 40 jaar historie. Daarnaast innoveren we voortdurend, waarbij we onder meer inspelen op marktontwikkelingen en veranderende wet- en regelgeving. Thermisch isolerende behuizingen en volledig afgelaste behuizingen zijn de specialiteit van Innclose: INNCLOSE. THE CASING COMPANY.

Historie

1976

Start Metaflex

Metaflex levert haar eerste isolatiepanelen en koel- en vriesdeuren. In de jaren daarna ontwikkelt Metaflex zich tot een wereldwijd gerenommeerd specialist in hermetisch sluitende deursystemen met deuraandrijvingen voor de zorgsector, de voedingsmiddelenindustrie, cleanrooms, farmacie en laboratoria.

1990

Samenwerking met Urenco

Urenco in Almelo vraagt ons om twee kasten te ontwikkelen voor de opwarming en afkoeling van uranium hexafluoride (UF6). Deze kasten worden volledig plug-and-play door Innclose ontworpen, gebouwd en geïnstalleerd. Dit is de start van een intensieve samenwerking. Metaflex levert honderden UF6-kasten aan Urenco en USEC, tegenwoordig Centrus in de USA.

2006

Oprichting Special Products

De vraag naar geconditioneerde behuizingen neemt toe en dat vraagt om een specialistisch team die zich hierop volledig gaat toeleggen. Vandaar dat er een aparte business unit ‘Special Products’ wordt opgericht. Ook de samenwerking met Urenco en USEC groeit verder door. In dit segment groeien we door tot wereldwijd marktleider met de ontwikkeling, productie en levering van UF6 Stations (core equipment) voor de uraniumverrijking ten behoeve van de productie van energie.

2012

Metaflex Special Products B.V.

De activiteiten van de afdeling Special Products verbreden zich naar de ontwikkeling en productie van isolerende en beschermende omkastingen voor verschillende industrieën en sectoren. Innclose levert intussen klimaatkasten, testkamers en uiteenlopende behuizingen voor: koeltunnels, spiraalvriezers, drooglijnen, ovens, rijskasten en blancheerlijnen. Om dit duidelijk te scheiden van de activiteiten van de Metaflex Groep, wordt Metaflex Special Products B.V. opgericht en verzelfstandigd.

2014

Start Innclose

De voorspoedige ontwikkeling en de investeringen in mensen, equipment en faciliteiten van Metaflex Special Products brengen meer onderscheidend vermogen en toegevoegde waarde. Om dit te benadrukken en verder uit te bouwen gaat Metaflex Special Products verder onder de naam Innclose; een combinatie van: innovatief / afsluiten.

2016

Start samenwerking tussen Innclose en ILKAZELL

In 2016 start de succesvolle samenwerking tussen Innclose en ILKAZELL. Het Duitse familiebedrijf ILKAZELL produceert al jarenlang cleanroom systemen voor de Duitse markt. Beide organisaties komen overeen dat Innclose exclusief de producten van ILKAZELL gaat verkopen en installeren in de Benelux. Innclose beschikt hiermee in éèn klap over een schat aan ervaring, hoogwaardige componenten en klinkende referenties in meerdere landen.

2017

Innclose. The Casing Company.

Om duidelijk aan te geven waar Innclose voor staat en waarmee wij het verschil maken is gekozen voor: The casing company. Hiermee geven we aan dat wij de schil ontwerpen waarmee we uw processen en uw medewerkers beschermen. U bent specialist over uw proces en Innclose regelt de bescherming. Overal en altijd.

2018

Innclose joins Contour Group.

De unieke casing specialiteit van Innclose wordt gecombineerd met de systeemintegratie van de Contour Group. Daarmee kunnen wij onze klanten een compleet portfolio aanbieden.